AVTAL
PRISER
FIBER
WISP
VPN
MOLN

BREDBAND FÖR FÖRETAG I GÖTEBORG

Backa Bergö, Backa Strand, Rimmaregatan, Exportgatan, Marieholm, Tagene.

HASTIGHET, SERVICE & PRISER

Pris per månad, * asterisk vid engångskostnad

Hastighet
Tillval
20 Mbit 400:- 50 Mbit 650:- 100 Mbit 800:- 200 Mbit 1200:-
Samma hastighet upp/ner
Synkron hastighet (samma) upp/ner
  Eget fast IP
Fast publik IP adress
  Obegränsad trafikmängd
Trafikmängd FRI FRI FRI FRI
  Dubbel matning från 2 oberoende internetfeeds
Dubbel matning
  Bindningstid
Bindningstid Ingen Ingen Ingen Ingen
  Startup hjälp på plats
Startup hjälp på plats 300:-* 300:-* 300:-*
  Molnplats
Moln / Backup 100:- 100:- 100:- 100:-
  VPN
VPN Integrity Anonym surf 40:- 40:- 40:- 40:-
  SLA Brons
SLA Brons
vardagar 9-17
  SLA Silver 8h
SLA Silver
24h
500:- 500:- 500:- 500:-
  SLA Platinum 4h
SLA Platinum
4h 24/7
1500:- 1500:- 1500:- 1500:-

Synkron hastighet Hastigheten är synkron dvs. samma vid ner och uppladdning.

Fast publik IP-adress Vårt nät delar ut publik IP-adress när router ansluts och den IP-adress låses till routern. Vid andra önskemål angående fast IP kontakta oss så hjälper vi er.

TrafikmängdAlla våra bredbandstjänster har obegränsad trafikmängd.

Redundant matningVår internetkapacitet använder BGP-routing och det betyder att vår inkommande kapacitet sker genom flera oberoende operatörer. Våra publika IP-adresser är leverantörsoberoende och fungerar därför även om vi tappar en av våra inkommande fibrer.

BindningstidVi har ingen bindningstid men en veckas uppsägningstid för att underlätta för vår övervakning.

Startup-hjälpOm du beställer minst 200 Mbit så hjälper vi dig på plats om du behöver. Det betyder att vi kommer dit och stoppar in en sladd åt dig.

MolnplatsPlats i vårt eget moln kostar 100 kr för 10 GB och är gratis om du beställer minst 500 Mbit. Läs mer om VÅRT MOLN.

VPN-klientNär du surfar och laddar ner från internet så kan det ibland vara bra att vara anonym. Då använder du en VPN-klient så att du inte kan bli spårad via din IP-adress. Läs mer om INTEGRITY VPN

Backup-tjänstDu kan göra backup av viktig data från din dator mm. till vårt backupmoln. Välj mappar som synkas automatiskt med vårt moln. Läs mer om VÅRT MOLN.

SLADitt abonnemang inbegriper felsökning kontorstid vardagar 9-17. Om du behöver snabbare hjälp så finns utökade SLAer att välja på. SLA Silver ger dig felanmälan 24/7 och vi hjälper dig inom 24 h. Med SLA Platinum får du högsta prioritet dygnet runt med påbörjad felsökning inom 4 timmar.

HASTIGHET PRIS STARTUP-HJÄLP EGET MOLN
1 Gb 1 900 kr med Startup-hjälp med Molnplats
500 Mb 1 550 kr med Startup-hjälp med Molnplats
200 Mb 1 200 kr med Startup-hjälp
100 Mb 800 kr
50 Mb 650 kr
20 Mb 400 kr

Hyresgäst

Hyr du lokal i Backa Bergö eller Backa Strand så kan vi ge dig bredband.

Vi levererar internet i och runt Backa bergö till hyresgäster till bl. a Ytterbygg, Carilia, Visions-gruppen och Castellum.  Om du har någon av dessa fastighetsägare som hyresvärd så  når  vårt bredband troligtvis redan din hyreslokal.

Vi rör oss  i området och känner väl till husen. Vi har ett bra samarbete med fastighetsägarna i Backa Bergös samfällighet. Vi har access till teknikrummen i området och kan ofta koppla in en ny kund omgående.
Vi använder husens lokala nätverk där det finns . Vi har även egen svartfiber i området.
Förekomst av befintligt lokalt nätverk i husen varierar kraftigt , särskilt i de äldre fastigheterna. I de fall då förbindelse mellan hyreslokal och teknikrum saknas kan vi (eller någon annan) dra en fiber. Hyresvärdarna har olika praxis för hanteringen runt detta.

Ibland lämnar vi av internet till hyresgäster via en trådlös förbindelse - WISP.

Vi får ibland frågan av våra kunder som flyttar utanför området om de kan ta med sig vårt internet. Det går för närvarande inte. Vi jobbar på det.

KONTAKTA OSS om du är intresserad av att köpa vårt bredband.

Hyresvärd

Ge dina hyresgäster internetmöjliget. Vi matar din fastighet med internet.

Är du fastighetsägare och vill dra fiber till din fastighet för att ge dig eller dina hyresgäster bredband så finns det en del att tänka på. För att genomföra det krävs tre saker :  ett lokalt fastighetsnät, en fiber eller WISP som når fastigheten och en operatör som levererar internetkapaciteten.

Ett lokalt nät är nödvändigt för att nå alla i huset från en och samma punkt. 
Om du är fastighetsägare och saknar ett lokalt nät så är det en bra start att  börja med.  
Ingen känner till fastigheten bättre än du . Den biten kan göras utan samråd med bredbandsleverantör. Vid en nybyggnation är det smart att planera för ett lokalt nät från början. Det absolut minsta man bör göra är att dedikera dragrör för ändamålet. Att dra nätverk i efterhand är så klart krångligare och dyrare.

Fiber eller WISP beror på förutsättningarna i området. Kostnad och tidsåtgång skiljer sig en hel del jämfört med att gräva för fiber. Trådlös teknik är under kontinuerlig utveckling. Det är här standarder för framtida trådlösa protokoll föds. Vi slår gärna ett slag för WISP för vi gillar det. En trådlös WISP är lika pålitlig och säker som en dragen fiber om det görs rätt och man har de geografiska förutsättningarna.

Vi har utrustning på några höga punkter i området som vi använder för WISP. Göta Älvs dalgång är dessutom platt och lämplig för trådlösa länkar.

För att leverera till fastigheter utanför området krävs att det finns ett flertal intresserade kunder.

KONTAKTA OSS om du är intresserad av matning till din fastighet.