MOLN

Din data, ditt moln

AVTAL
MAIL
MOLN
VIRTALISERING
VPN
BREDBAND

Ditt eget moln

Ha kontroll över dina filer på en säker plats i molnet. Logga in med din dator och mobil.

Använd moln som filförvaring eller arbetsplats. Du kan välja om du vill lägga din data hos de stora rävarna eller om du vill ha den själv.
Vi vill ha den själva. Vi kan erbjuda den möjligheten även för dig. Vi använder plattformen Nextcloud som är open source.
Du måste inte använda google, amazon, microsoft, apple m.fl.

Du tar en bild med din mobil och med några klick finns den uppladdad i ditt eget moln. Svårare än så är det inte att lägga upp foton på ditt moln. Eller så har du en viktig excelfil som du inte vill tappa bort, dra och släpp så ligger den på ditt eget moln. Så lätt ska det vara och dessutom om du har ditt eget moln då vet du precis var dina filer ligger. Du har en egen adress till ditt moln som tex mittmoln.oversite.space eller mittmoln.mittföretag.xx. Du loggar in på ditt moln med en vanlig webläsare.

I ditt moln lägger du själv upp användare, tex familjemedlemmar eller arbetskamrater. Ni kan dela innehåll med varandra men också med andra genom att en länk mailas. Det fungerar väldigt bra att ha en gemensam delad kalender på molnet där man ser varandras noteringar. Man kan hantera sin mail inne i molnet och det kan ersätta en mailklient helt och hållet. Det finns ett stort antal moln-appar att välja på. En av dem kan öppna och ändra officefiler utan att du har något officeprogram i datorn. Du kan synka foldrar med molnet utan att själv ladda upp filerna.

På mobil använder du ditt moln genom mobil-appar eller en webläsare. Nedanför är exempel på båda varianter. Vi hjälper dig i molnet om du behöver.

Bredbandsabonnemang på minst 500 Mbit inkluderar molnplats utan extra kostnad. Annars kostar molnet 100:-/mån.

KONTAKTA OSS om du är intresserad av ditt eget moln.

Så här kan det se ut på din telefon.

Virtuella servrar

Samla dina funktioner på en virtuell maskin för ökad driftsäkerhet.

Exempel på övervakning av vår virtuella miljö.

En virtuell lösning kan användas för t.ex. bokföringsprogram. Genom att köra den i vår virtuella miljö slipper du bekymmer i form av driftstopp eller förlorad data vid en ev. krasch i hård/mjukvara. Om din virtuella maskin havererar eller om du gjort ett olyckligt misstag och tagit bort allt kan vi snabbt återställa den. Våra backuper görs varje natt och ser till att du inte förlorar någon data. Använd den från din vanliga dator på jobbet eller hemifrån.

Det finns många fördelar med att virtualisera sin datamiljö. Det behövs kunskap för att sätta upp det men det är enkelt att använda.

Driftsäkerheten är viktig men också backuprutiner. När det väl är igång så är det helt fantastiskt och något som man sedan inte vill vara utan.

Vår egen serverpark består av linux-kluster baserade på proxmox virtualiseringsmiljö. De virtuella maskinerna som servrar och datorer kan ha olika operativsystem som t.ex. Windows och Linux. Våra fysiska servrar står hos oss i Backa bergö och är redundanta. All lagring sker på SSD lokalt hos oss på egen hårdvara.

Vi kan demonstrera hur det fungerar och hjälpa er sätta upp det.

KONTAKTA OSS om du är intresserad av våra virtuella servrar.

NÄT NEUTRALITET


Vi stödjer Edward Snowden

Han visade hur långt övervakning av worldwide internettrafik i statlig regi redan sträckte sig för nästan 10 år sedan. Vi tar av oss hatten för Edward Snowden. En av internets hjältar.

FÖLJ HONOM PÅ CONTINUING ED

DATA BREACHES


Hack & läckor

Siffror på de största kända dataläckorna visar en klar trend hur utsatta vi är. Webplattformar som läcker användaruppgifter är en väg in för svindlare och ett konto med ett klurigt lösenord räcker inte långt som skydd.

+30 000 KÄNDA DATA LÄCKOR & HACK

BIG DATA


Battery guy

Techgiganter med gudskomplex vet inga gränser. Gigantiska mängder insamlad data används för att skapa och böja trendkurvor. Så nära orakel man kan komma och det här det är till salu.

SLUTA KLICKA OK

INTERNETCENSUR


Tor projekt Snowflake

Snowflake ger människor från hela världen access till censurerade webbplatser och applikationer. Internetaktivitet maskeras till att se ut som ett vanligt video- eller röstsamtal.

Snowflakeproxys drivs helt och hållet av frivilliga. En användare matchas med en slumpmässig Snowflakeproxy som drivs av en volontär. Vill du hjälpa människor att kringgå censur så installera och kör en Snowflakeproxy. Enda förutsättningen är att internet i ditt land inte redan är hårt censurerat.

FÖRHINDRA INTERNETCENSUR